donderdag 26 mei 2011

Film Festival Euregio Maas-Rijn

Eind 2010 betrok Videoom uit Heerlen een nieuw clublokaal: “Cultuurhuis Patronaat”. Dit gebouw werd gebouw als gemeenschapshuis en bestaat dit jaar 90 jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag wil “Videoom” haar gastheer een filmfestival aanbieden. Dit zal worden gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 september 2011 onder de naam 

Film Festival Euregio Maas-Rijn
De zaterdag staat in het teken van Herinneringen, zoals bij voorbeeld restauratie van een gebouw of andere kunst, oude ambachten of gebruiken, hoe het was, mijn stad of streek.

Op zondag worden vrije films vertoond.
Diverse clubs uit deze regio, Belgische, Duitse en Nederlandse, zullen worden benaderd om films in te zenden. Ook andere groepen inzenders, jeugd en de buurt, worden uitgenodigd om in te sturen. De bedoeling is om een podium te bieden aan filmers voor hun creatie, maar vooral de kans te geven verder te kijken dan ons Limburgse. Kijken wat onze Belgische en Duitse collega’s te bieden hebben. Hoe zij met beelden en licht omgaan. Ook kunnen we hierdoor interesse wekken en draagvlak creëren voor het project dat zich sterk maakt om “Culturele Hoofdstad van Europa 2018” voor deze regio binnen te halen. Lova en het Huis voor de Kunsten hebben hun medewerking toegezegd.
[Lees verder......]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten