zondag 5 juni 2011

Callsheet en Script continuïteitJasmine Sendar is actrice in de soap ONM. De scènes voor verschillende soap afleveringen worden door elkaar opgenomen, zodat acteurs soms wel meerdere keren per dag kleding en make-up moeten wisselen. Later worden deze scènes in de goede volgorde achter elkaar gezet, zoals het uiteindelijk op tv komt. Per dag wordt er een planning gemaakt voor de scènes die gedraaid zullen worden.

Deze planning heet een callsheet. Dit is een callsheet. En hierin staan dus alle scenes die we per dag draaien. Deze is dan van vandaag. Dan zie je hier bijvoorbeeld dag 8, die draaien we eerst en avond acht, dat is dezelfde dag. Dan zie je hier ook dat er wat kledingwissels zijn. Dat betekent dat er een andere dag komt, en dat is dag negen. Dat moeten we allemaal in de gaten houden want het is een beetje raar als je bijvoorbeeld hier op dag negen in een staart zit en twee scenes erna met los haar terwijl dat misschien voor dag acht was. Om te zorgen dat de spelers in een scène dezelfde kleding dragen en ook precies dezelfde make-up en haardracht hebben, wordt er van de acteurs een polaroid gemaakt, die wordt bewaard in een map zodat ze altijd kunnen terug zien hoe het ook weer was.

Dit is de continuïteitsmap. Dit is bijvoorbeeld dag zeven. Toen had ik mijn haar zo, drie speldjes in. En dan staat er hier qua make-up wat ik op had en wat ik in mijn haar had. Zo meteen heb ik bijvoorbeeld dag negen, die heb ik nog niet gehad, dan kunnen ze doen wat ze willen. En zo gaat het eigenlijk ook bij de kleding, wat je aan hebt. Dag zeven, had ik een ander topje aan, dezelfde broek maar een ander topje. Dan maken ze daar een foto van en kunnen ze het allemaal beter in de gaten houden. Dus zo gaat dat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten