dinsdag 15 april 2014

Welkom

Videoom mag zich verheugen in een groeiend ledenaantal: we heten 3 nieuwe leden welkom. Jan Silvertand was van huis uit beroepsfotograaf.

Jan Silvertand (1943) is reeds meer dan 50 jaar als fotograaf actief. Zijn grootste passie was vooral de portret- en modelfotografie; in eerste instantie alleen in zwart-wit, maar met de intrede van de digitale fotografie, begon hij ook meer in kleur te werken. Op de Kunstacademie in Hasselt heeft hij de studie 'Fotografie' afgerond. Daarna begon hij op dezelfde academie met de studie 'Vrije Grafiek'. Hierbij verwerkte hij zijn eigen foto's tot grafische kunstwerken: etsen in metaal en op handgeschept papier; verder zijn er gomdrukken op papier en steen, heliogravures en foto's met behulp van vloeibare emulsie aangebracht op metaal. Voorbeelden hiervan vindt u op deze website.
Een ander specialisme is nu de Multi-media-productie. Zo wordt een fotoreportage, soms ook aangevuld met video-opnamen, verwerkt tot een show, met muziek en ander geluid. Deze shows zijn nu in zeer hoge resolutie te bekijken op TV, PC en DVD of BlueRay-speler. Voorbeelden hiervan vindt u terug op Jan Silvertand youtube. Zijn streven is nog steeds om elke foto of video-opname kunstzinnig te bewerken.


Verder zijn lid geworden Suleman Alam en Alexandros Giannoulidis. Suleman was in zijn land Afghanistan regisseur en scenarioschrijver. Onze volgende filmavond wordt in ieder geval een Afghaanse filmavond. Meer info hierover volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten