dinsdag 1 november 2016

NOVA-filmfestival

Het afgelopen weekend vond, zoals jullie weten, het NOVA-filmfestival plaats te Heerenveen. Een hele trip van 3 uur rijden om het plaats delict te bereiken. Dat was gelukkig niet voor iedereen bezwaarlijk. De liefhebbers hebben genoten van een voortreffelijk festival! Men was zeer positief gestemd over de inhoud, de lengte en de kwaliteit van de films. Ook de jury, bestaande uit Hay Joosten (juryvoorzitter), Guido Haesen uit Luxemburg en de zeer verfrissende Jildou de Vries (professioneel filmer, vr.) uit Leeuwarden gaven boeiende, positieve en opbouwende kritiek na elke film rechtstreeks op het doek. Een prima zet van de organisatie! Zondag na het laatste blok werd het juryberaad opgevolgd met een collegetour met Martin Koolhoven, maker van o.a. Oorlogswinter. Een professionele filmer, maar helaas geen begenadigd spreker.
De verhalenverteller Frank Belt gaf zondagochtend acte de presence, maar tegelijkertijd met de vertoning van films. Een (on-)gelukkige keuze? De meeste toeschouwers kozen toch voor het zien van de films...
Op zaterdagmiddag vond tegelijkertijd het 7de JONGEREN Filmfestival plaats in een bovenzaal van het Posthuistheater in Heerenveen. Helaas was één van de juryleden ziek en werd Urbain gevraagd diens plaats in te nemen. En onze voorzitter kan slecht "nee" zeggen, dus onze Urbain nam de plaats in. Hij was zeer positief over de films die vertoond werden.
Op zaterdagavond vond de "meet and greet" -avond plaats in het Golden Tulip Tjaardahotel, even buiten Heerenveen in het prachtige Oranjewoud. Een geslaagde avond, waarbij men naast een zeer goed verzorgd buffet alle tijd had om met elkaar te praten.

En wat heeft dit NFF Videoom gebracht? Drie prijzen. 
1.   De prijs voor de beste filmtrailer ging naar Jef Caelen voor zijn film Verwaald.
2.   De prijs voor de beste actrice was voor "Anna" uit de film De Ware Jacob van Urbain Appeltans.
3.   Een Super Nova Fictie voor de film De Ware Jacob van Urbain Appeltans.
Een opsteker dus voor onze club!
Dame en heren, van harte gefeliciteerd!!

Wie dit NFF-festival gemist heeft, wellicht door de grote afstand, kan volgend jaar terecht in GOIRLE bij Tilburg op 28 en 29 oktober 2017.
Noteer het vast in je nieuwe agenda!

Ook de UNICA 2017 komt binnen bereik voor ons. Dit zal plaats vinden van 5 - 12 augustus 2017 in Dortmund. Op de site van UNICA zijn inmiddels al hotels e.d. te vinden. Zie link.

Beste mensen, aangezien oktober 5 maandagen had, duurt het nog twee weken voordat we elkaar weer allemaal zien op de clubavond: 14 november.

Groetjes, Irene

Geen opmerkingen:

Een reactie posten