zondag 25 juni 2017

Jouw korte documentaire op het witte doek tijdens Docfest?

Van 22 t/m 24 september a.s. vindt de derde editie van Docfest plaats in Maastricht. Hét documentaire-filmfestival boordevol menselijke verhalen. Naast documentaires van professionals toont het festival graag werk van amateurs. Daarom ontwikkelde Docfest, i.s.m. het Huis voor de kunsten Limburg, het project ‘Storytellers’. Amateurfilmers kunnen tot 7 juli a.s. een documentaire van max. 5 minuten inzenden. De beste inzendingen zijn tijdens Docfest 2017 te zien op het witte doek.

Onder de noemer ‘Storytellers’ nodigt Docfest amateurfilmers van alle leeftijden uit om een documentaire van maximaal vijf minuten te maken. De makers vertellen hun eigen verhaal of dat van iemand uit hun omgeving. Ze hebben geen professionele apparatuur nodig, een smartphone of tablet is al genoeg. En ervaring is ook geen vereiste, durf en plezier zijn veel belangrijker. Docfest organiseert het project samen met het Huis voor de Kunsten Limburg.

Alle amateurmakers vanaf 8 jaar kunnen meedoen. Hiervoor moet hun documentaire wel aan een aantal zaken voldoen: De film mag maximaal 5 minuten duren, is recentelijk gemaakt en heeft een duidelijke kop en staart. Daarnaast moet de documentaire verbonden zijn aan de thema’s ‘Verliefd op Limburg?’ of ‘Verliefd op Europa?’. Én heel belangrijk, de documentaire vertelt een voelbaar, klein menselijk verhaal. Zo past het mooi bij Docfest.

Interesse? Filmers kunnen tot 7 juli a.s. een film inzenden. Daarna selecteert een vakjury de meest ontroerende, grappige en indrukwekkende documentaires. Deze prijken tijdens Docfest op het grote doek. 

Stuur jouw film via WeTransfer (of soortgelijk) naar storytellers@docfest.eu. Meer informatie over ‘Storytellers’ vind je op www.docfest.eu en www.hklimburg.nl/storytellers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten